דילמה שעולה אצל משוחררים טריים רבים היא – מתי כדאי לגשת לבחינה הפסיכומטרית?
מצד אחד קיים הרצון החזק לטייל ולשכוח ממחויבות לאחר תקופת השירות הצבאי. מנגד, ניצבים השיקולים הפרקטיים כגון הרצון לסיים עם הפסיכומטרי לפני הטיול על מנת לצאת לטייל בראש שקט. לצד אלו, כמובן, ישנו גם הצורך להתחיל לעבוד. לא קיימת תשובה אחת נכונה, אבל יש כמה שיקולים שיכולים להיות מעניינים ומועילים לרבים מכם:

 

תיק מסמכים
פסיכומטרי ועבודה יחד

טעות נפוצה היא לחשוב שבזמן הפסיכומטרי נעבוד (כי הרי אנחנו כבר בארץ, לא?), ומיד אחר כך נוכל לטוס. המציאות היא שהפסיכומטרי, על אף שהתשלום עליו יתבצע לרוב מהפיקדון הצבאי, הוא לא תקופה שמיטיבה עם הכיס, כי השעות הרבות שיושקעו בלימודים מונעות מהמתכוננים לקחת משמרות רבות. אם אתם יכולים לא לעבוד בזמן הקורס, אל תעשו זאת. במידה והשתחררתם מהצבא ישר לתוך קורס ההכנה לבחינה, ויש תמיכה כלכלית מההורים, כדאי להשקיע בלימוד באופן בלתי-מתפשר ו”לתת את הכל” בשלושת החודשים הללו. אם אפשר לדחות את חיפוש העבודה לאחרי הקורס, או אפילו להתפטר מעבודה קיימת, זה מומלץ. גם אם חייבים לעבוד משיקולים כלכליים או התחייבות למקום עבודה קיים, עדיין אפשר לעבור את הקורס אבל צריך להיות מודעים לעומס ולנסות לבקש להוריד במשמרות. 
במילים אחרות – לא תחסכו הרבה כסף בתקופה זו, אז אל תבחרו לעשות פסיכומטרי קודם כי עדיין לא חסכתם מספיק.

 

האקלים ביעד המבוקש
שמש וענן

כדאי לברר מה הם בכלל החודשים הרלוונטיים לטיול ביעד אותו בחרתם. כך למשל, חודשים מסוימים בשנה נקראים במזרח “העונה הרטובה”, ובהם קצת פחות מומלץ לנסוע (כי פחות כיף). במקרים מסוימים האקלים יוצר לכם מן “חור” בלו”ז של כמה חודשים שבהם פשוט לא כדאי לנסוע, ואז קורס פסיכומטרי נשמע כמו משהו שסוגר את הפינה.

 

 

דע את עצמך

קורס פסיכומטרי לחיילים משוחרריםחלק מאיתנו אוהבים לעבוד ואז לנוח, כך שבמובן מסוים אנו רואים את המנוחה כ”פרס” על העבודה הקשה. אלו יעדיפו להיכנס לתהליך הפסיכומטרי מיד אחרי הצבא ו “לגמור עם זה”. אחרים מרגישים יותר בנוח להיכנס לתקופה שדורשת רצינות והשקעה רק אחרי שהם “מילאו מצברים”, כלומר, קודם כל לטייל, ואז לראות לאן החיים לוקחים אותם.

 

 

מה שלא תחליטו, השקיעו את האנרגיות שלכם בלעשות הכי טוב שאפשר (בהתחשב במגבלות), ולא במחשבה על “מה היה קורה אילו…”.