אספנו בשבילכם כמה טיפים חשובים שיש לקחת בחשבון כאשר מתחילים בתהליך הקבלה לתואר שני בחו”ל

 

המידע מטעם חברת ארינגו – ייעוץ לקראת תואר שני בחו”ל – www.Aringo.co.il

 

מתי מתחילים את תהליך ההכנה?

עבור לימודי MBA , מומלץ להתחיל את התהליך כשנה וחצי-שנתיים לפני תחילת הלימודים, כאשר את האפליקיישן עצמו מומלץ להגיש כשנה לפני תחילת הלימודים. רוב המועמדים פונים במקביל ל-3-4 תוכניות, כאשר זמן כתיבת האפליקיישן עצמו יכול לנוע בין 2-3 חודשים.

לפרטים נוספים

 

מהן דרישות הקבלה?MBA בחו"ל

כדי להתקבל יש להגיש אפליקיישן, בדרך כלל אונליין דרך אתר ביה”ס. האפליקיישן היא חבילה שכוללת קו”ח, מספר חיבורי הרשמה ל- MBA , היסטוריה אישית, רקע אקדמי ותעסוקתי, ציון GMAT /, ציון TOEFL (במידת הצורך; ישנם מבחני אנגלית אלטרנטיביים כגון IELTS ) ו-2-3 המלצות.

לפרטים נוספים

 

מהם המוסדות המובילים?

להלן רשימה חלקית:

תוכניות MBA מובילות בארה”ב – Harvard, Stanford, Wharton ,Booth, MIT, Kellogg, Berkley, Columbia, Duke, Tuck, Darden ,Ross, NYU, Yale, UCLA, Cornell

תוכניות MBA מובילות באירופה – LBS , INSEAD , IE , IESE , ESADE , IMD , HEC Paris .

 

אם אני מתכנן לפנות לתכניות המובילות בעוד כמה שנים, מה כדאי להתחיל לעשות עכשיו כדי לחזק את מועמדותי?

  • לנסות לצבור ניסיון תעסוקתי משמעותי ואיכותי – הישגים, קידומים, ניהול אנשים, ניסיון בינ”ל
  • לפתח קשרים עם ממליצים פוטנציאליים.
  • להתנדב או להיות מעורב בפרויקטים קהילתיים.
  • לחשוב על מטרות הקריירה.
  • להתחיל במחקר ולחשוב על בתי ספר אפשריים.
  •  להשתתף בכנסים ואירועים שמקיימים בתי הספר בארץ.
  • לנסות לחזק תחומים אקדמיים חלשים – לדוגמא, אם החלק הכמותי חלש ויש ציון נמוך בקורס במתמטיקה בתואר הראשון, לשקול לעשות קורס באונ’ הפתוחה בתחום הזה כדי להראות שיפור.
  •  לבקר בקמפוסים אם מתאפשר.
  •  להתחיל ליצור קשר עם סטודנטים/בוגרים שיוכלו לספר לך על התוכניות ותהליך הקבלה, ואולי גם להמליץ עליך בהמשך (בין השאר דרך פורומים כגון www.mbachances.co.il ).


האם נדרש ציון TOFEL לכל המוסדות בארה”ב ובבריטניה?

רוב התוכניות המובילות דורשות ציון מבחן באנגלית (ייל ו- MIT חריגות בעניין הזה ולא דורשות את המבחן), כאשר חוץ מה- TOEFL ניתן גם לגשת עם ציוני IELTS , PTE ועוד. בחלק מהתוכניות נדרש ציון מינימלי כלשהו. במקרים מסוימים ניתן לקבל פטור מהמבחן, לדוגמא אם המועמד עשה את התואר הראשון במוסד שמלמד באנגלית או גר/עבד במדינה דוברת אנגלית. ציוניTOEFL תקפים לשנתיים, וניתן כמובן להיבחן כמה פעמים כדי לשפר ציון.

 

ביקור בקמפוס

האם כדאי לבקר בקמפוס?

בהחלט! אם יוצא לך לבקר בכמה קמפוסים של בתי ספר אליהם אתה חושב להגיש, זה יכול לעזור הן בהיבט של בחירת בתי ספר ומציאת תוכנית שאתה מתאים אליה, והן בהיבט של הוכחה לוועדת הקבלה שאתה רציני בקשר ללימודיך בתוכנית.

לפרטים נוספים

 

 

 

ממי כדאי לבקש המלצות?

עבור תוכניות MBA יש לספק המלצות מאנשים שיכולים להעיד על הרקע התעסוקתי והיכולות המקצועיות של המועמד, בעדיפות למנהל/מעסיק הנוכחי. ככל שהאדם בכיר יותר ועבד עם המועמד לאורך זמן רב יותר, כך ההמלצה שהוא יספק תהיה חזקה יותר. ניתן גם לספק המלצות מעמיתים לעבודה או לקוחות, אולם המלצות אקדמיות בדרך כלל נחשבות לפחות מועילות.

איזה ציון   GMAT   צריך כדי להתקבל לתוכניות ה- MBA המובילות?

האוניברסיטאות לא קובעות ציונים מינימלים לקבלה, אולם ממוצע ה- GMAT בקרב הסטודנטים בתוכניות המובילות הוא באיזור ה-710. חשוב לציין שציון גבוה לא מבטיח קבלה וציון נמוך לא שולל קבלה. ציוני מבחן הג’ימאט תקפים לחמש שנים, כאשר ניתן להיבחן כמה פעמים כדי לשפר ציון. במידה ומועמד נבחן כמה פעמים, רוב התוכניות יתחשבו בציון הגבוה ביותר שהשיג המועמד.

 

איזה ציון תואר ראשון צריך כדי להתקבל לתוכניות ה- MBA המובילות? האם זה חשוב מה למדתי בתואר הראשון?ציון GMAT

הצטיינות בתואר הראשון יכולה לשפר רבות את סיכויי הקבלה לתוכניות ה- MBA   המובילות. לסטודנטים בתוכניות המובילות יש ממוצע ציוני תואר ראשון של כ-90 אין חשיבות ממשית למקצוע הנלמד בתואר הראשון – אמנם רוב המועמדים מגיעים מרקע של מנהל עסקים, כלכלה, משפטים והנדסה, אולם רקע לא שגרתי ומקצוע יחודי יכול דווקא ‘לתפוס את העין’ של ועדת הקבלה שמנסה ‘לגוון’ את הכיתה.


כמה נסיון תעסוקתי צריך כדי להתקבל לתוכניות ה- MBA המובילות?

לסטודנטים בתוכניות המובילות יש נסיון תעסוקתי ממוצע של כמעט 5 שנים. חשוב לציין כי עבור מועמדים ישראלים גם השירות הצבאי נחשב כנסיון תעסוקתי לכל דבר, ורוב התוכניות המובילות בהן לומדים ישראלים מכירות ומעריכות את עניין השירות הצבאי בישראל. ניתן גם לפנות מיד בסיום התואר הראשון אולם סיכויי הקבלה יהיו נמוכים יותר.

 

עד כמה חשוב להגיש בסיבוב ראשון לתוכניות MBA ?

ההגשה לרוב תוכניות ה- MBA מתבצעת בשלושה סבבים, כאשר הראשון הוא בספטמבר-אוקטובר, השני בדצמבר-ינואר והשלישי בפברואר-מרץ. בדרך כלל סיכויי הקבלה גבוהים יותר בסיבוב הראשון והשני (עדיפות לראשון) לעומת הסיבוב השלישי או סיבובים מאוחרים יותר מאחר ויש יותר מקומות פנויים בכיתה. המגישים בסיבובים מאוחרים יותר יצטרכו להתמודד גם מול מועמדים מהסיבובים המוקדמים שנותרו ברשימת ההמתנה. בבתי ספר שמציעים סיבוב מוקדם או פועלים בשיטת rolling admission חשוב עוד יותר להגיש מוקדם.
גם הסיכויים לקבל מלגה גבוהים יותר בסיבוב הראשון והשני לעומת סיבובים מאוחרים יותר.

 

כמה זמן נמשכים הלימודים בתוכניות ה- MBA המובילות?

רוב תוכניות ה- Full Time MBA הן תוכניות של שנתיים, אולם מספר תוכניות בארה”ב (כגון קולומביה, קלוג, קורנל) ורוב התוכניות באירופה מציעות תוכנית MBA של שנה אחת.

 

מהו ראיון הקבלה לתוכניות ה- MBA ?ראיון קבלה ל-MBA

אחר הסינון הראשוני של המועמדים, מרבית בתי הספר המובילים למנהל עסקים מזמינים מועמדים ל”שלב השני” של תהליך הקבלה – ראיון הקבלה. בדרך כלל, כ-30%-50% מהמועמדים מוזמנים לראיון. בדרך כלל, המועמד יכול לבחור בין ראיון בקמפוס ( on-campus ) או מחוצה לו (off-campus ). אם הראיון נערך בקמפוס, המראיין יכול להיות חבר צוות של ועדת הקבלה או סטודנט. ראיון מחוץ לקמפוס לרוב נערך על-ידי בוגר התוכנית בארצו של המועמד. חלק מהתוכניות מציעות גם ראיונות טלפוניים או דרך סקייפ למועמדים שלא יכולים להגיע לקמפוס.
בראיון נשאל המועמד שאלות כגון: מדוע אתה רוצה לעשות MBA ? למה דווקא עכשיו ולמה דווקא אצלנו? מהן מטרות הקריירה שלך? מה תתרום לתוכנית ולחוויה הלימודית? מה אתה יודע על בית הספר? מהם הישגיך המקצועיים? איך הפגנת כישורי מנהיגות בעבודה?

לפרטים נוספים

 

האם ישנן מלגות ללימודי MBA ?

לימודי MBA בתוכניות המובילות הן סיפור יקר. העלות הכוללת של התואר בתוכנית של שנתיים (שכר לימוד + הוצאות נלוות) יכולה להגיע לכ-150,000$. רוב התוכניות מציעות מלגות לסטודנטים, כאשר המלגות מתחלקות ל3 סוגים: מלגות על בסיס צורך , מלגות על בסיס כישורים (מלגות הצטיינות) ומלגות על פי השתייכות לתת-קבוצה מסויימת באוכלוסיה. מלגות על בסיס צורך ( needs-based ) ניתנות למועמדים היכולים להוכיח קושי כלכלי במימון התואר. מלגות אלו לרוב מסתכמות בכמה אלפי דולרים.

מלגות הצטיינות ניתנות בעיקר על סמך כישורים והצטיינות, ומתבססות על הישגי העבר ופוטנציאל להצלחה בעתיד, והמועמד יודע על קבלתן בד”כ רק לאחר קבלתו ללימודים. מבחינת האוניברסיטה, מטרת המלגה היא להבטיח שמועמד מוכשר יקבל את הצעתה מול הצעות של אוניברסיטאות אחרות. במרבית המקרים שני הקריטריונים המשפיעים על הסיכוי לקבל מלגה מבוססת-כישורים הם חוזק המועמדות (נקבע עפ”י התרשמות ועדת הקבלה מחיבורי ההרשמה, ההמלצות, קורות החיים, ציון ה- GMAT , ציוני התואר הראשון והראיון; ככל שהמועמדות חזקה יותר הסיכויים לקבלת מלגה מבוססת-כישורים גדולים יותר) ודירוג התוכנית (ככל שהתוכנית מדורגת גבוה יותר בדירוגים השונים, בד”כ יהיה קשה יותר לקבל בה מלגה מבוססת-כישורים). מלגות הצטיינות יכולות לנוע מעשרות אלפי דולרים ועד מימון מלא של שכר הלימוד.

Fellowships   הן מלגות הניתנות למועמדים המשתייכים לתת- קבוצה מסויימת באוכלוסייה (נשים, ישראלים, יהודים, וכו’). על מנת לקבל את המלגות הללו, על המועמד להגיש חיבור לועדת המלגה לאחר שהתקבל לתכנית הספציפית.
בנוסף ניתן לקחת הלוואות למימון התואר מבנקים וגופים שונים (חלקם פועלים בשיתוף עם בתי הספר כדי להציע אפשרויות מימון לסטודנטים).

לפרטים נוספים

 

איך משפיע הגיל על סיכויי הקבלה לתוכניות ה- MBA ?

הגיל הממוצע של הסטודנטים בתוכניות ה-MBA המובילות הוא בסביבות ה-26-32. רוב התוכניות המובילות מעדיפות מועמדים צעירים יחסית שיש להם ‘אופק תעסוקתי’ רב יותר ופוטנציאל הצלחה גבוה יותר, אולם ניתן להתקבל גם בגיל מבוגר יותר. תוכניות אירופאיות נחשבות לסובלניות יותר כלפי מועמדים מבוגרים, כאשר גם אופציה של תוכניות EMBA צריכה להישקל עבור מועמדים מבוגרים יחסית.

 

 

תואר שני בחו"לבהצלחה!